Adoptivfamilier

Tidlig rådgivning for adoptivfamilier

At tackle tilknytningsudfordringer hos adoptivbørn

Erfaringen viser at rådgivning på et tidligt tidspunkt efter adoptionen er brugbar for mange adoptivfamilier. I tiden efter adoptionen er det ikke ualmindeligt, at adoptivfamilier i større eller mindre omfang oplever udfordringer – f.eks. hverdagssituationer, man ikke kan få til at fungere, og der kan være vanskeligheder ved at lave tilknytning.

Adoptivbarnet er ofte allerede inden fødslen i et ikke optimalt fysisk miljø på grund af stress og dårlig ernæring hos den biologiske mor. Barnet kan have oplevet svigt, er blevet forladt eller opgivet af biologiske forældre. For at beskytte sig selv, har barnet dannet nogle overlevelsesstrategier, som kan besværliggøre relationen/kontakten mellem barnet og adoptivforældrene. Forældrenes største ønske er at give barnet kærlighed og tryghed, men kan ikke altid få lov til det af barnet. Fødslen kan i sig selv have været stressende og vilkårene gør, at barnets krop og centralnervesystem er påvirket. Ting som kan have betydning for tilknytningen og barnets udvikling, og der kan være brug for hjælp til, at der arbejdes med disse ting i familien.

Adoptivforældre har været gennem en godkendelsesproces og har ofte ventet længe på at få barnet. Det kan derfor være svært at erkende, at der er brug for professionel rådgivning, men jo tidligere jo større chance er der for at få relationen og udviklingen vendt til det positive.

Kontakt mig

Tlf.: (+45) 23 23 77 42
E-mail: jonna@vendepunktet-terapi.dk

Gul blomst